26.4.2017

tuli vähän leivottua...

Viime viikonloppuna kokeilin tehdä vähän useamman leipomuksen...😋
Seuramme viettää tänä vuonna  20 v. juhlavuosi. Sunnuntaina oli kevätkokous, johon oli tarkoitus osallistua, mutta en tällä kertaa ehtinyt osallistua, koska oli vielä 2 kakkua tehtävänä.

Tein ATT:n syyskokoukseen 3 täytekakkua..

Koristeista oli paljon ajatuksia, mutta ajanpuutteen takia ei luovuus toiminut kunnolla.. Mutta vähän sain ajatuksia mahdollisesti syksyä varten...











Pohjina oli gluteenittomana versiona Syntisen hyvää suklaakakkua, jonka alkuperäinen ohje on Devil´s food cake.

Yhden kakun täytteeksi kokeilin vaahtokarkkimoussea, joka oli yllättävän hyvää.
Toisen kakun täytteenä oli valkosuklaa-tryffelitäyte ja kolmas täyte oli marianne crush.

Kuorrutteena oli myöskin kokeilu valkosuklaakreemi..


Pehmeä Vaahtokarkkimousse
Alkuperäinen ohje täältä, Kinuskikissan ohje. Tein alkuperäisen ohjeen 2 kertaisena ja oli aika sopiva määrä.

4 dl kermaa
300 g vaahtokarkkeja
2 ripausta suolaa
1 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa

Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se.
Lisää vaahtokarkit ja anna niiden sulaa kerman sekaan.
Lisää suola ja tomusokeri koko ajan sekoitellen.
Kun vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet, siirrä seos isoon kulhoon.
Laita kulho jääkaappiin jääkaappiin yön yli tai noin tunniksi pakastimeen.
MASSAN TULEE OLLA KOKONAAN JÄÄHTYNYT SEURAAVASSA VAIHEESSA!!!!

Vatkaa jäähdytetty massa kuohkeaksi.
Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki.
Täytä kakku moussella ja anna kakun hyytyä rauhassa, jotta kerrokset asettuvat.

.....mulla kävi moka näitä tehdessä ja unohdin laittaa suolan ja tomusokerin ennen massan jäähdytystä, no lisäsin vatkausvaiheessa ja ihan kivasti onnistui silti, tosin olisi saattanut tulla isompi täyte, jos olisin hoksannut hyppänneeni yhden kohdan yli..





Taisi yhdestä kakusta jäädä kuva ottamatta..

Kakkujen kuorrutukset oli sokerimassaa Confetista ja värjättyä valkosukaakreemiä.

Valkosuklaakreemi
alkuperäinen ohje täällä, annin uunissa ohjeella

100 g valkosuklaata
175 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
4-5 dl tomusokeria

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt valkosuklaa koko ajan vatkaten.
Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi tomusokeri erissä koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.

Rainbow Dustin ProGel®
pastaväri, black
Jos haluat värjätä, kannattaa se tehdä tässä vaiheessa.
Itse ostin värit confetista

Kuorruta ohut kerros kreemiä kakun päälle, laita kylmään, kunnes eka kerros on kovettunut.

Sen jälkeen voit jatkaa haluamallasi tavalla koristelua :)




Kun olin vienyt viimeisen kakun hallille, käytin koirat ulkona ja menin kotiin syömään, koska tajusin, etten ollut syönyt mitään ruokaa koko päivänä.

Sitten oli tiedossa vielä tehdä kaksi kakkua ihanan työkaverini läksiäisiin..
Kirsi kysyi voisinko tehdä kakut ja antoi vapaat kädet kakun toteuttamiseksi.

Kysyin lempivärit jne ja millaisia haluaa.
Sitten löysin tuon vaahtokarkkimassan ja kysyin tykkääkö Kirsi vaahtokarkeista ja tämä kertoi tykkäävänsä.. Kakut tein sitten vaahtokarkkimoussella ja valkosuklaatäytteellä. Tai piti tehdä valkosuklaageishatäyte, mutta se epäonnistui, eikä ollut aikaa mennä hakemaan lisää geishaa.

Näihinkin kakkuihin pohjana oli sama suklaakakkupohja.
Ja tosiaan tähän kakkuun vaahtokarkkeina käytin valkoisia ja vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja, niin sain kauniin pinkin täytteen.

Hauskaa oli, että kun Kirsi laittoi mulle kuvat hänen ostamistaan kertakäyttöastioista, oli ajatukset menneet ihan yhteen. Olin jo edellisellä viikolla ostanut sokerimassat kakkua varten.

Alla kuvia kakkujen teosta ja valmiina.










Jos joku asia kiinnostaa, niin jätäthän kommentteihin viestiä tai laitat sähköpostia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti