30.12.2018

Brookies...eli kerrossuklaaleivokset...NAM

Kiitos Piia, että herätit mun leipomis innon henkiin 😍💖
Leivottiin tätä herkkua eilen yhdessä.

Alkuperäinen ohje kinuskikissan..

Brownies-taikina:

160 g voita
100 g maitosuklaata (alkuperäisessä tummasuklaa)
2,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:
125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
100 g suklaarouhetta (alkuper. ohjeessa 75 g)

Ensin valmistetaan brownies taikina.
1. Sulata voi kattilassa.
2. Ota pois liedeltä ja lisää suklaa paloiteltuna voisulaan. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut.
3. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
     Itse lisäsin jauhoja pienissä erissä.
4. Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17x27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
5. Esipaista Brownie pohjaa 200 asteessa n. 10 min, keskitasolla.

Sitten voit aloittaa cookie taikinan tekemisen.
6. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
7. Sekoita joukkoon muna.
8. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri.
9. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä
10. Viimeiseksi sekoita suklaarouhe joukkoon.

11. Lisää esipaistetun pohjan päälle nokareina cookie taikinaa, taikina saa olla nokareina, kun ne leviää uunissa

12. Jatka paistamista noin 13 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea. Anna jäähtyä.
13. Siirrä jääkaappiin viilentymään.
14. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

SUOSITTELEN!
Helppoa ja hyvää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti