1.
5 dl vettä
25 g hiivaa
2.
3 isoa porkkanaa (n. 6 dl)
1 rkl siirappia
3 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
3.
10-12 dl vehnäjauhoja
4.
1/2 dl öljyä
Käytä reilusti kädenlämpöistä vettä, erityisesti, jos käytät kuivahiivaa.
Huomaa, että jos porkkanaraaste on jääkaappikylmää, niin se laskee veden lämpötilaa.
Lisää hiiva ja liuota veteen.
Seuraavaksi lisätään porkkanaraaste, siirappi, suola ja kaurahiutaleet, sekoita.
Laita n. 5 dl jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi.
Lisää öljy loppuvaiheessa.
Taikina saa jäädä löysäksi, kohota liinan alla 45-60 min.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Levitä pöydälle runsaasti jauhojam jaa taikina 10-15 osaan ja pyöärittele sämpylöiksi.
Laita sämpylät pellille, jossa leivinpaperi ja annan sämpylöiden kohota vielä 15-20 min.
Laita sämpylät pellille, jossa leivinpaperi ja annan sämpylöiden kohota vielä 15-20 min.
Paista sämpylöitä uunissa 15-20 min, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Anna sämpylöiden hieman jäähtyä liinan alla ennen leikkaamista.
Itsellä kävi niin, ettei ollut siirappia, joten laitoin hunajaa sen tilalla.
Lopussa unohdin lisätä öljyn, no siis öljyä ei ollut, niin laitoin sulatettua voita.
Taikina oli kohonnut jo 15 min, mutta laitoin vielä voin joukkoon.
En osaa sanoa vaikuttiko se kohoamiseen ja taikinan toimintaan.
Hyviä sämpylöistä kuitenkin tuli 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti