Koska Anu on gluteeniton, niin tuli kaikki aineet valittua gluteenittomana ihan varmasti, koska Anun kanssa yhdessä haettiin aineet kaupasta.
Tein taikinaa pellillisen, täällä se alkuperäinen ohje
Tein muuten ihan samalla tavalla paitsi, että vehnäjauhot korvasin gluteenittomilla jauhoilla sekä Geisha suklaa korvattiin Pandan tryffelisuklaalla,
Taloussuklaa korvattiin pandan tummalla suklaalla sekä valkosuklaa otettiin Pandan valkosuklaata.
Pandan tryffelisuklaa |
Nämä siksi, että näissä lukee vain, että saattaa sisältää pähkinää, mutta ovat gluteenittomia, eli eivät saata sisältää vehnää (joka lukee esim. taloussuklaassa).
Tein la aamulla yhden kakun, josta saatiin 16 palaa.
Sain iltapäivällä/alkuillasta viestin, että koko kakku on jo melkein mennyt, että ehdinkö leipoa toisen seuraavaksi päiväksi, no tilattu tarvikkeet ja tein su aamulla toisen kakun sunnuntaiksi.
Oli kivaa saada palautetta, että kakku oli todella hyvää ja maistuvaa 😋
Lämmitti mieltä, kun sain töihin tänään viestin henkilökohtaisesti, jossa kiitettiin hyvästä kakusta...
Lisäksi tein gluteenittomia nopeita brownie muffinsseja.. Näissäkin vain vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin 😋
Lauantain kakku :) |
Sunnuntain kakku :) |
Täyte oli Tryffeli-valkosuklaatäyte
3 prk flora vispi
2 levyä pandan valkosuklaata
250 g mascarponea
tai 200 gphiladelphia tuorejuustoa
2 levyä pandan tryffelisuklaata
Notkista mascarpone kulhossa, sulata valkosuklaa esim. varovasti mikrossa lautasella.
Kun suklaa on sulaa, sekoita se mascarponen kanssa.
Seuraavaksi vatkaa flora vispi vaahdoksi. Yhdistä flora vispi ja valkosuklaamascarponemassa.
Su tässä kohtaa otin osan tästä erikseen ennenkuin lisäsin tryffelisuklaan, joka oli paloiteltu ihan veitsellä pieniksi palasiksi.
Kun nämä olivat valmiina leikkasin kakkupohjan puoliksi ja aloitin kokoamaan. Laitoin puolet pohjasta kakkukuvun pohjaan ja laitoin täytettä paksuhkon kerroksen ja toinen puoli täytteen päälle. Suklaa kerman tekemisen ajaksi laitoin jääkaappiin odottamaan.
Suklaakermavaahto
2 prk flora vispikermaa
1 levy Pandan tumma suklaata
200 g philadelphia tuorejuustoa
Laitoin jälleen suklaan sulamaan ja notkistin kulhossa tuorejuuston, kun suklaa oli sulaa sekoitin sen tuorejuuston joukkoon. Vatkasin flora vispin ja yhdistin ne, kun olin saanut suklaakerman valmiiksi laitoin siihen joukkoon osan valkosuklaavaahdosta, jonka olin ottanut erikseen. Tämä siksi, että vähän tasoitti tumman suklaan makua.
Sitten otin pursotuspussin ja aloitin pursottamaan kakun sivuja, tämä oli kolmas kerta kun yli 10 vuoden jälkeen pursotin mitään. Pursotin reunat ja osan päältä, koska täytettä oli jäänyt laitoin kakun päälle keskelle tätä hyvää täytettä vielä, joiden päälle seuran värien takia oransseja karkkeja.
Lauantaina kakun päälle meni vaahtokarkkeja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti