19.1.2017

keittiöjuttuja jälleen..

Ollaan me aksattukin viime viikolla..siitä sitten toiste juttua 😊

Viime viikolla tuli tehtyä muffinsseja ja syntisen hyvää suklaakakkua, reseptin löysin fb:n leivonta ryhmästä ja linkitän sen blogin tähän, josta sen otin 😊

Mä tein tämän reseptin 1,5 kertaisena, niin sain pellillisen taikinaa :)

Pohja oli todella hyvää ja täyte viimeisteli kakun herkullisuuden..

Syntisen hyvä suklaakakku
Aineet pellilliseen
(suluissa olevat määrät on tähän kokoon; halkaisijaltaan n. 15-18 cm)

Kostea Devil`s food cake - kakkupohja

1,5 dl (1 dl) tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 dl (2 dl) tummaa muscovadosokeria
3,75 dl (2,5 dl) vettä
190 g (125 g) pehmeää voita
2,6 dl (1,75 dl) sokeria
5,25 dl (3,5 dl) vehnäjauhoja
3/4 tl (½ tl) ruokasoodaa
3/4 tl (½ tl) leivinjauhetta
3/4 tl (½ tl) vanilja-aromia/uutetta
3 (2) kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vuoraa uunipelti (n. 35x30 cm) leivinpaperilla ja voitele.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin sekä kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella).
Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten.
Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti samalla vatkaten.
Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 12-16 minuuttia tai jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa noin 25-30 minuuttia. Tarkista kypsuus puutikulla.
Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä.


 Valkosuklaa-geishatäyte

2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponea
100 g valkosuklaata
100 g geisha-suklaata rouhittuna
Notkista mascarpone. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone sekä sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää valkosuklaa-mascarpone kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. 
Lisää rouhittu geisha-suklaa ja kääntele hyvin sekaisin.

Kakun kasaaminen

Voit kasata kakun joko suoraa tarjoilulautaselle tai irtopohjavuokaan,
josta sen myöhemmin kiepautat tarjoilualustalle.
Itse tein pohjan pellille, joten en laittanut kuin yhden välin, pistin pohjan kahteen osaan ja koko täyte siihen. Laitoin tässä vaiheessa kakun jähmettymään.
Nosta jääkaappiin tekeytymään ja jähmettymään vähintään 4 tunnin ajaksi, mutta mielellään yön yli. Kakku maistui mielestäni todella hyvältä vielä muutamaa päivää kaku teon jälkeen.
Kun kakku on valmis, voit koristella miten haluat. Ohje jota itse käytin, oli laittanut tällaisen suklaakermavaahdon päälle. Itse en ehtinyt koristelua tehdä, joten laitoin tuon suklaakermavaahdon tähän varmuuden vuoksi talteen 😊

Suklaakermavaahto

2,5 dl vispikermaa
100 g mascarponea
100 g taloussuklaata

Notkista mascarpone. Sulata suklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoitellen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone sekä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää suklaa-mascarpone kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. 
Levitä kakun pinnalle pursottamalla tai levittämällä.

Nyt ei ole kakusta kuvia. Hauska ja tarpeellinen viikonloppu takana. Kiitos isoveljelle, että tuli lyhyellä varoitusajalla koiria hoitamaan.

Kuva vain siksi, ettei näyttäisi niin tyhmältä tämä julkaisu 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.