26.3.2017

Uusia leivontakokeiluja 03/2017

Tein seuramme kisoihin jälleen kakkuja myyntiin ja kaikki meni 😂
Erikseen mulle tuli viesteinä kiitoksia kakuista.. Sellainen aina lämmittää mieltä..

Kysyin Anulta saanko kokeilla erilaisia versioita, vaikka tulevatkin kisoihin myyntiin.

Päätin kokeilla tuleeko 'syntisen hyvästä suklaakakusta' yhtä hyvää, jos tekee ns. vaalean pohjan, eli jätin kaakaojauhon laittamatta. Tätä täytyy vielä vähän kehitellä..

Gluteeniton Päärynä-Kinuskikakku

(määrät ovat pellilliselle)

3 dl tummaa muscovadosokeria
3,75 dl vettä
190 g pehmeää voita
2,6 dl sokeria
5,25 dl gluteenittomia jauhoja + 1,5 dl (pois jätetty kaakaojauhe)
3/4 tl ruokasoodaa
3/4 leivinjauhetta
3/4 vanilja-aromia/uutetta
3 kananmunaa

Tähän täytyy kokeilla joku kerta ksantaania, josta luin, että auttaa saamaan taikinoista enemmän samanlaisia kuin ns. normijauhoilla tehtävät. Toinen mitä voisi tehdä laittaa suhteessa vähän enemmän jauhoja ja osa korvata perunajauhoilla

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokeri joukkoon, laita sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella)
Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten.
Lisää toinen kananmuja ja pari lusikallista jauhoja, lisää vielä kolmas kananmuna ja vähitellen loput jauhoista, kevyesti samalla vatkaten.
Sekoita kaakaoseos taikinen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 12-16 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla esim. coctailtikulla.

Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä.

Täyte


2 prk Valion päärynä-kinuski rahkaa
2 prk vispikermaa (laktoositon)
1 prk (250 g) rainbow mascarpone
1prk säilyke päärynöitä mehussa
1 pss dr oetker fudge chunks
(omar karkit pilkottuina olisi varmasti toiminut myöskin)



Vispaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkuun rahkat ja notkistettu mascarpone.
Pilko n. puolet päärynöistä paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon, 3-4 päärynän puolikasta voi jättää kakun koristeeksi.

TÄSTÄ tulee aika paljon täytettä, koska oli vaikea arvioida etukäteen aineiden määriä. Voisi riittää myös 1 prk päärynä-kinuskirahkaa...

Kun täyte on valmis ja pohja jäähtynyt, laita alempipohja tarjoiluastiaan ja levitä täytettä pohjan päälle. Kun täyte on levitetty, ripottele päälle kinuskipaloja.

Kun täytteet on paikallaan siirrä päällimmäinen kerros paikalleen. Itse jousin päällimmäisen kerroksen nostamaan kahdessa osassa paikalleen.

Katso kakun reunat, onko kovin epätasaiset...itse leikkasin veitsellä reunat tasaiseksi, jotta kakun pursottaminen olisi helpompaa.

Kuorrute

3 prk laktoositonta vispikermaa
1 prk laktoositonta mascarponea
sokeria oman maun mukaan

1 pss Dr. Oetkerin muffinssi kinuskitäyte 
1 pss Dr. Oetkerin fudge chunks

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, johon sekoitat notkistetun mascarponen. Maustat oman mielen mukaan sokerilla sopivasti.

Kun vispikermavaahto on vaahdotettu, levitä kakun reunoille tasainen ohuehko kerros, jotta pursotus ottaa paremmin kiinni 😄

Seuraavaksi ota esille valitsemasi pursotus tylla ja pursotuspussi. Itse hankkisin Wiltonin pieniä tyllia ja ostin kertakäyttöpursotuspussia. 

Seuraavaksi ostan itselleni isompia tyllia reunojen pursottamiseen.

Kun olet saanut pursotuspussin käyttövalmiiksi pursota kakun reunat ja päältä vain ihan reunat. 
Kun olet saanut pursotettua levitä kinuskikastike, joko itse tehty tai valmis kastike. Tuo Dr. Oetkerin kinuskitäyte riitti just ja just päälliseen, ehkä ensi kerralla laittaisin vähän enemmän.

Koristelin kakun päärynän puolikkailla ja fudge chunkseilla.
Ensi kerralla ehkä kokeilisin miten toimii Omar-karkit pilkottuina tähän.

Gluteeniton päärynä-kinuskikakku

Toisena kakkuna tein Syntisen hyvän suklaakakun, jota jälleen vähän testailin ja kokeilin muokata vielä paremmaksi.

Eli aineet oli jälleen pellillisen kokoiseen kakkuun.

Kostea Devil's food cake -kakkupohja

5,25 dl jauhoja, nyt laitoin n. puolet gluteenittomia jauhoja ja perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1,5 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 dl tummaa muscovadosokeria
3,75 dl vettä 
190 g pehmeää voita
2,6 dl sokeria
3/4 tl vanilja-aromia/uutetta
3 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele.
Laita voi lämpemään.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe sekä muscovadosokeri1, laita sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella)
Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten.
Lisää toinen kananmuja ja pari lusikallista jauhoja, lisää vielä kolmas kananmuna ja vähitellen loput jauhoista, kevyesti samalla vatkaten.
Sekoita kaakaoseos taikinen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 12-16 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla esim. coctailtikulla.

Täyte oli Tryffeli-valkosuklaatäyte

3 prk flora vispi
2 levyä pandan valkosuklaata
250 g mascarponea
2 levyä pandan tryffelisuklaata

Notkista mascarpone kulhossa, sulata valkosuklaa esim. varovasti mikrossa lautasella.
Kun suklaa on sulaa, sekoita se mascarponen kanssa.
Seuraavaksi vatkaa flora vispi vaahdoksi. Yhdistä flora vispi ja valkosuklaamascarponemassa. 

Su tässä kohtaa otin osan tästä erikseen ennenkuin lisäsin tryffelisuklaan, joka oli paloiteltu ihan veitsellä pieniksi palasiksi.

Kun nämä olivat valmiina leikkasin kakkupohjan puoliksi ja aloitin kokoamaan. Laitoin puolet pohjasta kakkukuvun pohjaan ja laitoin täytettä paksuhkon kerroksen ja toinen puoli täytteen päälle. Suklaa kerman tekemisen ajaksi laitoin jääkaappiin odottamaan.

Kun kakku oli seissyt jääkaapissa veitsellä leikkasin kakun reunat tasaisiksi sekä levitin vispikermaa kakun reunoille, kuten päärynäkinuskikakussa.

Kuorrute

2 prk flora vispikermaa
200 g philadelphia tuorejuustoa
sokeria oman maun mukaan

Vatkasin flora vispin ja sekoitin joukkoon notkistetun mascarponen. Maustoin sokerilla.

Sitten pursotin tällä koko kakun, nyt en muista laitoinko siihen päällekin sitä täytettä, ainakin oli tarkoitus 😉

Syntisen hyvä suklaakakku GLUTEENITON
Täytyy vielä harjoitella pursottamista, kun nämä oli joku 4-6 kerta kun pursotin pitkän ajan jälkeen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti