17.10.2016

Paljon on tapahtunut... 10/2016

Meillä on tapahtunut paljon ihan viikon sisällä..

Viime viikollaensin ilmeni Windyn lähisuvussa ikäviä terveysjuttuja siitä vuorokautta myöhemmin kasvarin kanssa päätettiin, ettei Windy sittenkään saa pentuja...mitä tekee aksaharrastaja...jeeee 6 kk sijasta taukoa 2 kk!!!!!!!!!

Arvostan kasvattajaa suuresti ja hän teki oikean päätöksen, PIRJO älyttömän paljon kiitoksia tästä ihanasta karvalapsesta, joka on ajoittain hankala, mutta toisaalta älyttömän ihana..

Kun tuo päätös oli tehty...samana iltana, mun suihkun aikana, Windy tsekkaa keittiön tasot ja löytää vanhan eväsrasian tiskipöydältä, jossa olikin pilaantunutta ruokaa (sai kannen auki).. Kuulin kolinaa, kävin heti komentamassa, mutta suihkun jälkeen en muistanut oksettaa Wy:tä.. Meni pari tuntia, kun heräsin outoihin askellusääniin.. Kutsuin Windyä, Windy tuli luokseni sänkyyn, mutta ensin ei osannut hypätä sänkyyn ja näytti oudolta.. Tassut oli ihan holtittomat. Vein Windyn kylppäriin ja menin keittiöstä hakemaan suolaa, mutta en saanut suolaa uppoamaan kurkusta.. Ei muuta kuin vaatteet niskaan ja koirat autoon.. Katoin kännykästä, että onneksi Turun Eläinsairaala päivystää -> soitto sinne ja kiireella ajoin sinne.. Elämäni ehkä pisin matka ikinä.. (Aika lujaa kuitenkin ajoin) Soitto Anulle, joka onneksi vasta oli tullut kotiin ja vastasi puhelimeen.. Anu lupasi tulla meidän seuraksi päivystykseen..

Pian sen jälkeen saavuimme Windyn kanssa ell:iin. Windy oli aika vapiseva ja huojuva..

Kun pääsimme sisälle, oli siellä asiakaspariskunta ja nainen katsoi hetken Windyä ja totesi, että hän hakee lääkärin katsastamaan heti Windyä..
Lääkäri tuli heti ja hetken päästä pääsimme hoitohuoneeseen ja ell tuli antamaan oksennuslääkettä piikkinä.. Menee n. 5 min ja Windy alkaa oksentamaan.. Onneksi ilmeisesti kaikki tuli ulos kerralla :)

Tämän jälkeen Anu saapuukin paikalle ja menee siirtämään mun auton pois oven edestä.. Lääkäri tulee katsastamaan Windyn ja kertoo suosittelevansa verikokeita, että voidaan olla varmoja koiran voinnista ja samalla laitetaan tippaan.

Hoitaja tuli hetken päästä ottamaan verikokeen ja mietti, miten mahtaa onnistua suonen löytäminen, kun Windy vielä tärräs ja kramppas.. Hyvin meni kuitenkin ja saatiin verikokeet ja tippa paikalleen. Sitten Anu tuli takaisin ja jäätiin oleilemaan sinne huoneeseen.. Jonkin ajan kuluttua tulee lääkäri antamaan kanyylista lääkettä, että vapina ja krampit saadaan rauhoittumaan..

Verikokeissa ei mitään hälyyttävää.. Sitten jonkin ajan päästä Windy saa vielä yhden annoksen lääkettä.
N. tunnin päästä Windyn tärinät on loppuneet, mutta selkeästi alkoi palelemaan, paketoitiin Windy mun toppatakin sisälle..

Lopulta ennen kuutta aletaan puhua, että voidaan lähteä kotiin, mutta itsellä töihin pakko mennä, joten onneksi anu meni vasta iltapäivällä töihin, joten koirat pääsi Anulle..

Itse lähdin klinikalta heti kuuden jälkeen ja Anu jäi odottamaan Windyn kotiuttamista..
Sitten kaikki ilm. ok.. Syödä sai pieniä annoksia heti..

Itse ehtisin nukkua tunnin sinä yönä.. Kun pääsin eläinlääkäristä kotiin, oli 10 minuuttia aikaa, pakata eväät, käydä vessassa ja vaihtaa vaatteet..

Töihin kun pääsin, oli pää ihan pyörällä.. Aamulla sain hommat tehtyä mitä pitikin ja aamupalaveri kuunneltu..

Esimiehelle menin sitten sanomaan, että tällaisen poikkeustilanteen takia tarttis lähteä aikaisemmin eli n. 13.30 (14.45).. Esimies itsekin koiraihminen, joten luulin ymmärtävän, jos en itse ole nukkunut ym. ja Anu meni töihin kahdeksi, niin piti mennä hakemaan valvottava koira häneltä..
Esimies vain totesi, että kunhan katsot että tunnit tulee tehtyä takaisin.. Olin ihan hölmistynyt, koska itse joustan usein ja en yleensä pyydä mitään. Aina valmis auttamaan muita ja neuvomaan, jos tarvii.. Monessa asiassa auttanut esimiestäkin..

No totesin, että ihan sama.. Seuraavana päivänä tilanne tuli korjattua, kun oli kunnon selkkauspäivä ja oli ihan idiootti olo, kun pääsi kotiin..

Illalla oli tarkoitus mennä katsomaan Bridget Jones elokuvaa :)
Elokuva oli todella hyvä, ehkä mun makuun paras BJ-elokuva :)

Lauantaina sitten nähtiin kasvattajaa semma reissulla.. Kasvattaja sai itsekin nähdä, että Wy on kunnossa ja saatiin puhuttua loppuun se, että Windylle ei tule pentuja.. Muutenkin pitkästä aikaa vaihdettiin kuulumisia..

Wy oli innoissaan, kun näki kasvaria :)

Lauantai illalla sitten kunnolla tajusin, että niin...tosiaankaan niitä Windyn pentuja ei tule.. Itse olin jo melkein 5 vuotta haaveillut, että ottaisin Windyn pennun tai sitten Windyn pennun pentu..

Nyt meni kaikki pasmat sekaisin.. Täytyy aloittaa ihan alusta mitä seuraavaksi haluan..

Sellainen tuli mieleen, että 29.08. Windy täytti jo viisi vuotta, ei ole enää mun pieni..
29.09. Wilma täytti jo 8 vuotta, virallisesti seniori :)

 Vielä syksyn kuvasatoa....



 Windy Tiinalla 16.10.-16
Kännykällä otettuja :)

















Ruissalossa Kreetan kanssa viikolla :)














Kotinurkilla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti