16.1.2016

8.-10.01.2016 Viikonloppu ja leivonta

Perjantaina oli lähtö seminaariin, joten torstai illalla tein meille semmaan juustokakun :) 

Mango-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
Yksi "pötkö" domino-keksejä
50-70 g voita

Yksi pieni paketti domino-keksejä pohjaan sekä voita (50-70 g). 
Voi sulatetaan ja keksit murskataan ja sekoitetaan yhteen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Johon painellaan keksi-voi massa tasaiseksi ja laitetaan jääkaappiin jäähtymään.

Täyte:
2 prk mangorahkaa (Valio, leivontaan tarkoitettua)
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 Pandan valkosuklaalevy

Sitten tehdään täyte, johon tuli 2 prk mangorahkaa (valio leivontaan tarkoitettuja), 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa, 5 liivatelehteä ja 1 pandan valkosuklaalevy.
Liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Ensin 1 purkki rahkaa kulhoon, johon sekoitin sulatettu valkosuklaa, sitten joukkoon toinen rahka ja tuorejuusto.
Lopuksi 3 rkl kuumaa vettä, johon sulata liivatteet ja tämän kaadetaan täytteeseen ohuena norona ja sekoitetaan samaan aikaan. Sitten otetaan vuoka ja kaadetaan täyte vuokaan ja tasoitetaan pinta tasaiseksi ja kakku yön yli hyytymään.

HUOM! Katso, että laitat täytteen kunnolla reunaan asti, jotta päällinen varmasti pysyy päällä.

Kiille:
2 prk mangososetta tai Bonnen mangosose
3 liivatetta

Aamulla 2 prk piltti mangososetta ja 3 liivatteet. Liivatteet likoamaan kylmään veteen, kiehautetaan vettä ja sulatetaan liivate siihen ja sekoitetaan mangosose joukkoon ja laitetaan kakun päälle. Annetaan jähmettyä 1-2 tuntia.

Kakun voi koristella mangopaloilla ja valkosuklaakarkeilla.


Tiina ja Mikakin saivat kakkua su illalla kiitokseksi koirien hoidosta :)

Koirat olivat siis hoidossa Tiinalla ja Mikalla, yllättän hakiessani koiria Wilma ei halunnut lähteä yhtään kotiin. Koirat sai hoidossa tossut, kun on tassut palelleet välillä kovilla pakkasilla.

Kuva: Tiina Jaakkola

Kuva: Tiina Jaakkola

Kuva: Tiina Jaakkola




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti