29.10.2013

aksatreenit 28.10.2013 /kirjoitettu 29.10.2013

Tätä rataa tehtiin molempien kanssa :)

Tiinan kanssa ensin tutustuttiin rataan yhdessä ja Tiina havahdutti mut miettimään asioita enemmän.
Ensin ajattelin, etten selviydy siitä kummankaan kanssa kaikista kohdista, mutta ne oli sittenkin tehtävissä molempien kanssa! :)

Ensin aloitettiin Wilman kanssa; 4:n pätkän jälkeen tauko :)

     1. pätkä oli 1-5
Me tehtiin 2-3 ja 3-4 väliin persjätöt. Eli lähtiessäni persjättöön olen keskemmällä kenttää ja toisessa palaan samalle puolelle. Wilma tuli tosi hienosti ohjauksiin.

     2. pätkä 5-10
Wilman kanssa meni tosi kivasti, kun tein 8. esteen takana takaaleikkauksen ja siitä kierrä-käskyllä siivekkeen ympäri ja putkeen.

     3. pätkä 10-15
Koira putkeen 11-12 väliin päällejuoksu, joka onnistui pääasiassa hyvin. Ekalla kerralla olin unohtanut sen vastakkaisen vetävän käden. Ennen estenro. 13 vekkaus ja esteelle 14 opeteltiin viskileikkaus, josta renkaalle.

     4. pätkä 15-16
Tässä kohtaa otettiin vain rengas/keinu pätkää ja lopulta pelkkää keinua. Wilma teki ihan kivasti.
Otettiin keinua hidastettuna, kun vaikutti vähän epävarmalta.
Mutta teki muuten tosi kivasti keinua.

     5. pätkä 17-20 + mutka putki suoraan edessä
Putkeen lähetys melkein puomin päästä, niin ehtisin tosi hyvin ohjaamaan putken jälkeisen hypyn, jota ensin epäilin. 19. pakkovalssilla.
Wilma teki tosi hyvin töitä ja jaksoi tehdä myös itsenäisesti hienosti.

     6. pätkä 22-26
Tässä pätkässä ei oikeastaan mitään erityistä. Oli ihan kiva treenata ja päästiin Wilman kanssa koko rata läpi..


WINDYN PÄTKÄT: Suurimmaksi osaksi luovutin lelun Tiinalle salassa selkäni takana..

     1. pätkä 1-4
Tässä tehtiin Windyn kanssa 2-3 väliin persjättö ja 3-4 väliin takaaleikkaus, joka etupalkattiin.
Windy keskittyi tosi hyvin, eikä haitannut ainakaan tässä kohtaa, että Tiinalla oli palkka.

     2. pätkä 5-7 
Tässä nyt treenattiin irtoamista ja Windy ei tiennyt, että palkka on Tiinalla. Windy lähti tosi hyvin putkeen lähetyksellä. Kokeilin myös ehtiä esteen 8 taakse, kun lähdettiin 5. putkelta, mutta aina puuttui se viimeinen rohkeus lähteä itse irtoamaan..

     3. pätkä 7-10
Lähdettiin 6-7 välistä, 8. esteen taakse tekemään persjättöä ja tässä sain huomata kuinka aikaisin voin Windyn kanssa tehdä ohjaukset. Se tulee niin kovaa, että tulee varmasti oikein ja jotta ehtii valmistautumaan ohjaukseen kertomaan tartteekin tulla ajoissa. 9. esteelle samalla lailla kuin Wilmalle; eli kierrä käskyllä ja lähetys putkeen.

     4. pätkä 9-12
Ysin kautta haettiin vauhtia ja 11-12 väliin päällejuoksu, johon Windy tuli tosi nätisti. Windy seurasi muutenkin koko treenin tosi hyvin ohjausta.

     5. pätkä 12-15
Lähdettiin 12 putkesta, linjaus ennen 13. hyppyä ja 14:lle opetettiin Windylle viskileikkaus. Renkaan haki ihan sairaan hienosti ja kaukaakin.

     6. pätkä 17-20 + putki
Putket Windyn lähtökohtaisesti hakee hienosti, joten tässäkin kohtaa lähetin vain riittävän kaukaa, niin sain sen tulemaan juuri oikeaa reittiä ja tämä onnistui kerralla. Joten siihen oli hyvä lopettaa treenit!

29.10.2013 
Tiinan kanssa tänään vielä juteltiin radasta ja Tiina sanoi, että nyt onnistuin ohjaamaan linjoja enkä ohjannut yhtään estekerrallaan. Tiina sanoi, että parhaiten tämä näkyi Windyn ohjauksessa, koska Windy teki juuri oikein koko ajan. Ohjaaja kun vaan oppii tekemään oikeat ratkaisut ratapätkille.

Oli ihan sairaan mahtava fiilis molempien koirien treeneistä.
Tiina sanoi eilen illalla, että oltiin kaikki kolme ihan liekeissä!! 


Tänään oltiin epiksissä, mutta kirjoitan niistä oman jutun vaikka huomenna :)

Ehkä mä vielä joku päivä opin valitsemaan oikeat ohjaukset Windyn kanssa ja kunhan päästään tekemään vähän korkeammilla rimoilla, niin sitten se ei tule enää niin räjähdysmäisen kovaa.. Tuskin paljoa hidastaa, mutta jos hiukan ja sopivasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.